Barbera Piemonte DOC Bio
Barbara Piemonte DOC "In Origine" Biologisch

Deze Biologisch wijn, gemaakt van 100% Barbera, heeft een briljante robijnrode kleur, vinous neus van rijp fruit, droog, matige zuurgraad en goede structuur. Het gaat goed met gerechten van rood vlees

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd
Afspraak over bezorging? Mail ons.

3 werkdagen

€ 11,50
€ 9,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Over de Barbera Piemonte DOC

Met deze wijn is Cantina Nizza terug gekeerd naar de eenvoudige manier van doen. Ze hebben allemaal chemische bestrijdingsmiddelen geëlimineerd en gebruiken voor de verzorging van de wijngaarden alleen nog milieuvriendelijke middelen. De druiven zijn helemaal biologisch. De wijn heeft geen toegevoegde sulfieten en het wordt gefermenteerd met natuurlijke gisten. Ook is besloten om lichtgewicht glazen flessen, 100% katoen labels en schroefdoppen te gebruiken om minder CO2 te produceren.

De BIO wil de synergie die zich ieder jaar voordoet tussen de Aarde, het microklimaat, de wijnstok, de wijngaarden en haar beheer. In een woord: het Terroir. Voor de productie van deze wijn, een eerste klein hoeveelheid van de Barbera druiven wordt geoogst, geperst en in de beste omstandigheden gezet, wat leidt tot de spontane gisting. Aan deze kleine hoeveelheid gistende most (Pied de cuve) wordt, na drie of vier dagen, de hele oogst toegevoegd voor de omzetting van suiker in alcohol, uitsluiten met behulp van natuurlijke gisten. De malolactische gisting is een spontane gevolg. De wijn wordt met attente zorg begeleid tot het bottelen. Dit alles zonder de toevoeging van zwavel in iedere vorm.

Over Cantina di Nizza

De wortels van de Cantina di Nizza gaan diep terug in de tijd en in de Monferrato cultuur. Deze wortels zorgen voor een gedegen kennis van de boeren en het vakmanschap van de wijnmakers. De wijngaarden van de Cantina di Nizza bedekken 600 hectare van de zonnige heuvels rond Nizza Monferrato. Voor generatie verbouwen 200 boeren deze wijnstokken vanuit hun boerderijen op de heuveltoppen. Bij elke oogst selecteert en accepteert Cantina di Nizza alleen de beste druiven voor onze wijnen. Deze omvatten Moscato, Cortese, Brachetto, Dolcetto en Pinot Chardonnay, maar onze meest gewaardeerde druiven zijn de Barbera di Nizza.

De mensen bij Cantina di Nizza onthouden altijd dat de oorsprong van een nobele wijn is de nederige druif.

Naam
: Barbera Piemonte DOC 'In Origine'
Regio
: Piemonte
Druifsoort
: Barbera 100%
Producent
: Cantina di Nizza
Jaar
: 2015
Kleur
: Rood
Soort
: Stille wijn
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 13,5%

Alle bundels met dit artikel:

50% Korting

Op de accessoires

€ 16,00

€ 12,20

Bestellen

Relevante producten