Barbera d'Asti DOCG
Barbera d'Asti DOCG 'Le Pole

Frisse robijn rode wijn met fruitige tonen van bramen en kersen. Goede structuur, lichte tannine en een mooi ronde afdronk. Het kan perfect bij rood vlees, gevogelte en wild en het is de onmisbare par

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd
Afspraak over bezorging? Mail ons.

3 werkdagen

€ 10,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Over de Barbera d'Asti

Deze rode wijn is 100% barbera uit de omgeving van Nizza Monferrato in Piemonte. De vinivicatie is traditioneel met 7-10 dagen maceratie (inweken) op de schil op een temperatuur van 25-28 °C. De malolactische gisting gebeurt direct na de alcoholisch vergisting. Daarna volgt een periode van rijping in de fles om de zachtheid naar voren te laten komen.
Een goede wijn voor bij rood vlees, gevogelte en wild. Ook heerlijk als slaapmutsje met een stukje roomkaas. Te worden geserveerd bij 18 °C.

Over Cantina di Nizza

De wortels van de Cantina di Nizza gaan diep terug in de tijd en in de Monferrato cultuur. Deze wortels zorgen voor een gedegen kennis van de boeren en het vakmanschap van de wijnmakers. De wijngaarden van de Cantina di Nizza bedekken 600 hectare van de zonnige heuvels rond Nizza Monferrato. Voor generatie verbouwen 200 boeren deze wijnstokken vanuit hun boerderijen op de heuveltoppen. Bij elke oogst selecteert en accepteert Cantina di Nizza alleen de beste druiven voor onze wijnen. Deze omvatten Moscato, Cortese, Brachetto, Dolcetto en Pinot Chardonnay, maar onze meest gewaardeerde druiven zijn de Barbera di Nizza.

De mensen bij Cantina di Nizza onthouden altijd dat de oorsprong van een nobele wijn is de nederige druif.

Naam
: Barbera d'Asti DOCG 'Le Pole
Regio
: Piemonte
Druifsoort
: Barbera
Producent
: Cantina di Nizza
Jaar
: 2015
Kleur
: Rood
Soort
: Stille wijn
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 13,5%

Alle bundels met dit artikel:

50% Korting

Op de accessoires

€ 15,45

€ 13,20

Bestellen

Relevante producten