" />
filter_list

Filter

 


Bezig met laden...
13%
visibility
shopping_cart

Barbara Piemonte DOC "In Origine" Biologisch

Deze Biologisch wijn, gemaakt van 100% Barbera, heeft een briljante robijnrode kleur, vinous neus van rijp fruit, droog, matige zuurgraad...

11,50

9,95

visibility
shopping_cart

Barbera d'Asti DOCG 'Le Pole

Frisse robijn rode wijn met fruitige tonen van bramen en kersen. Goede structuur, lichte tannine en een mooi ronde afdronk. Het kan...

10,95

visibility
shopping_cart

Barolo DOCG 2000

Granaatrode droge wijn uit een prachtig wijnjaar: 2000. Het bouquet is intens met een geur van violen. Barolo van 100% Nebbiolo druiven.

49,95

visibility
shopping_cart

Dolcetto di Dogliani DOCG “Rumanot”

Zachte rode wijn met een intens fruitig bouquet. De kleur is robijnrood met paarse reflecties. Een wijn die prima te combineren is bij...

9,80

Piëmonte - "aan de voet van de bergen".

De naam Piëmonte betekent voet van de bergen. In het noorden en westen van de Alpen, midden in het zuiden door de Apennijnen, het land geleidelijk oostwaarts naar het vliegtuig.Piedmont speelt in Italië gelijk zijn in veel opzichten een leidende rol. Aan de ene kant heeft de regio de meest DOC gebieden van alle regio's van het land. Ten tweede de landbouw veel meer dan honderdduizend wijnproducenten en meer dan zeventig Winzergenossenschaften De wijnen dan ook verschillen in hun kenmerken aanzienlijk van elkaar - en dit ondanks de vaak kleine regio's dicht bij elkaar liggen.
Piëmonte betekent letterlijk "aan de voet van de bergen". De regio wordt in het noorden en westen door de Alpen en in het zuiden door de Apennijnen ingesloten. Het klimaat (continentaal) is uitstekend voor de wijnbouw. De wijngaarden van Piëmonte zijn hoofdzakelijk in het heuvelachtige gebied ten noorden en ten zuiden van de bovenste Povlakte. Dit gebied het de Langhe en heeft bekende wijnstreken zoals Monferrato, Asti, Dogliani en Barolo. Daarnaast is er weel wijnbouw ten noordwesten van Novara en Vercelli in het noorden van Piëmonte. Elk gebied heeft een unieke micro-klimaat en specifieke gronden. De wijnen verschillen dan ook aanzienlijk in hun kenmerken van elkaar - en dit ondanks de vaak kleine regio’s die dicht bij elkaar liggen. De regio Piemonte heeft de meeste DOCG en DOC wijnen van alle regio's van het land. 
De Nebbiolo druiven die aangeplant worden voor de Barolo, "de koning der wijnen", zijn gelegen langs de rivier de Tanaro. De kwaliteit van de Piemontese wijnen bezorgt Italië internationaal aanzien. Na de invoering van de wijnwetgeving in 1963, werden de Barolo en de Barbaresco in 1966 al vermeldt als DOC wijnen. De grenzen voor de herkomstbenaming werden in 1927 al vastgesteld. In 1980 kregen de wijnen een DOCG status.
 
U twijfelt welke wijn bij uw gerecht past of hoeveel flessen u nodig heeft voor uw feest?
Bel ons op 024-32 256 32 of stuur een email naar info@incontro.nl,
Wij zijn u graag van dienst.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale werking. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2001-2016 Incontro V.O.F.

Incontro verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar.
Wij willen als wijnwebsite bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik. Bij aflevering van de wijnen kan er een leeftijdscheck plaats vinden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?