Foto

Incontro, de ontmoeting met Italiaanse wijnen!

Incontro is importeur van Italiaanse wijnen. Sinds 1991 selecteren wij kwaliteits-wijnen in Italië en halen die naar Nederland. Op deze website bieden we die wijnen aan, aan de particulieren liefhebber van Italiaanse wijn.

De naam Incontro (Italiaans voor ontmoeting) staat voor de talrijke ontmoetingen met wijnliefhebbers en Italiaanse producenten.

De mensen van Incontro zijn Margriet Baarns en Piet Klein. Samen hebben we een grote passie voor wijnen en met name Italiaanse wijnen. Deze passie komt voort uit onze levensstijl van lekker eten en drinken. We ervaren het als een ultieme belevenis als we de perfecte combinatie van wijn en spijs hebben gevonden voor dat moment.

Met die import van de Dolcetto di Dogliani van Carlo Romana is Margriet in 1991 gestart met Incontro. Na een succesvolle verkoop van de eerste lichting kwam een twee. Daarna een tweede wijn. Daarna wijn uit Toscane en Veneto. Met haar beheersing van de Italiaanse taal kwam ze makkelijk binnen bij de beste wijn producenten van Italië. Voor de vakkennis naast haar ervaringen heeft de de opleiding tot vinoloog met goed gevolg afgesloten. Tot op de dag van vandaag is Margriet met haar kennis en ervaring bepalend voor het assortiment van Incontro.

De eerste betrokkenheid van Piet in Incontro was de realisatie van de website incontro.nl in 2001. Vanuit zijn expertise als eBusiness consultant bij Oracle Nederland werd een van de eerste wijnwebsite opgezet. De bekroning kwam met de nominatie van Beste webwinkel van de Thuiswinkel.org in 2005. Vanaf 2009 is Piet ook full time bezig met Italiaanse wijn. Met de opleiding tot sommelier bij het Italiaanse A.I.S. heeft hij gedegen kennis om de juist wijn-spijs combinatie te adviseren.