" />
filter_list

Filter

 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Friulano IGT

Mooie witte wijn, vol cirtus fruit en zachte zuren, ideaal bij vis, asperges en witte pasta`s.

11,00

visibility
shopping_cart

Ribolla Gialla IGT

Een droge goud gele wijn met een vleugje groen, delicaat, volle neus van bloemige tonen. Fris en een frisse smaak van ananas en perzik,...

11,00

 Friuli is een autonome regione van Italië (regione autonome con statuto speciale), tussen de Joegoslavische en de Oostenrijkse grens en de Golf van Venetië. In het bergachtige noorden ligt slechts een kwart van de wijnbouwgebieden tegen de heuvelhellingen. De wijnbouw floreert in het midden en het zuiden. In de 40-er jaren heeft men naast de traditionele druiven rassen ook de variëteiten aangeplant die in Frankrijk en Duitsland goede resultaten boekten. De traditionele Verduzzo, Refosco en Picolit worden nu nog steeds verbouwd. In het noordelijk gelegen Collio worden met name veel witte druivenrassen verbouwd (70%), omdat de bodem bedekt is met grind en zand. De rode wijnen komen uit het gebied Isonzo. Beide gebieden staan in hoog aanzien voor wat betreft hun witte en rode wijnen. 

U twijfelt welke wijn bij uw gerecht past of hoeveel flessen u nodig heeft voor uw feest? 
Bel ons op 024-32 256 32 of stuur een email naar info@incontro.nl,
Wij zijn u graag van dienst.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale werking. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2001-2016 Incontro V.O.F.

Incontro verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar.
Wij willen als wijnwebsite bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik. Bij aflevering van de wijnen kan er een leeftijdscheck plaats vinden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?