" />
filter_list

Filter

 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Prosecco DOC Treviso Frizzante Spago

Elegante prosecco met delicate lichte bubbel. Een fruitige Prosecco met een aromatische afdronk. Gekoeld heerlijk als aperitief

8,95

Italiaanse mousserende wijn is Prosecco, zegt men. Niets in minder waar alhoewel Prosecco wel de meest bekende mousserende wijn is. Om mousserende wijn in Italië te herkennen zijn twee termen van belang: frizzante en spumante. Dit zijn geen mousserende wijnen maar geven aan hoeveel mousse, bubbels, er in de wijn zit.
Frizzante wijn is licht mousserend. De druk in de fles is 2 bar. Dit geeft een mousserende wijn met weinig bubbels die niet lang blijven. In Nederland is deze frizzante wijn erg populair vanwege de prijs. Een frizzante wijn heeft geen bubbel-tax. Ofwel hier hoeft geen extra accijns op betaald te worden.  
Spumante wijn is vol mousserende wijn. De druk in de fles is 3 tot 6 bar. Bij goede spumante wijn treft u veel en kleine bubbels die lang in het glas blijven. Deze wijn is flink duurder, hoofzakelijk omdat hier bijna drie keer zoveel accijns op geheven wordt, de zogenaamde bubbel-tax.
In Italië wordt veel mousserende wijn gemaakt. Beroemd zijn de genoemde prosecco en de licht zoete, aromatische Moscato d'Asti. Ook Lambrusco is een mousserende wijn, een rode mousserende wijn. Tegenwoordig een zeer aantrekkelijk droge wijn die gekoeld het goed doet op het terras maar ook heerlijk is bij een licht maaltijd. Tenslotte de Franciacorta; de Italiaanse campagne. Deze mousserende wijn dankt die naam aan het feit dat ze gemaakt wordt volgens de traditionele methode. d.w.z. tweede gisting op de fles net als de champagne. Kortom voor mousserende wijn moet je in Italië zijn.
 
U twijfelt welke wijn bij uw gerecht past of hoeveel flessen u nodig heeft voor uw feest? 
Bel ons op 024-32 256 32 of stuur een email naar info@incontro.nl,
Wij zijn u graag van dienst.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale werking. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2001-2016 Incontro V.O.F.

Incontro verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar.
Wij willen als wijnwebsite bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik. Bij aflevering van de wijnen kan er een leeftijdscheck plaats vinden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?